BBQ 2016

Euroavia nodigt je graag uit voor een bbq op het VLOC aan de 727.
Prijs voor leden bedraagt €6 voor niet leden €15 (te betalen bij het binnenkomen).
Bij inkom krijg je een verwelkomingsdrankje.
Verdere dranken worden aangeboden aan €1,5
INSCHRIJVEN KAN TOT 9/5/16
Meer vragen? bestuur@euroavia-oostende.eu

Of zie facebookpagina

INSCHRIJVING AFGELOPEN

40th Squadron SAR Koksijde

Beste EUROAVIA(ns),

Trots kondigen we onze volgende activiteit aan: een bezoek aan het 40ste Squadron SAR te Koksijde Airbase (EBFN)! Het belooft een verschrikkelijk interessante dag te worden, met als hoofdpunt van de dag: De NHI NH-90 reddingshelikopter!
Schrijf jullie zeker op tijd in via deze link, want plaatsen zijn beperkt!
De aanvang van het bezoek is op donderdag 21 april om 14u00 sharp. Jullie kunnen natuurlijk zelf ter plaatse geraken, maar we bieden ook de mogelijkheid om met de EUROAVIA Oostende partybus mee te gaan. Deze bus vertrekt van Peda DeKraal, het vertrekuur wordt later nog meegedeeld op de facebook evenementpagina.

See you then!

Bezoek OAC

Is het ook jouw droom om piloot te worden?
Schrijf je dan in en bezoek met Euroavia Oostende Ostend Air College.

Activiteiten van de dag:

 • presentatie over OAC met mogelijkheid tot vragen
 • simvluchten
 • bezoek aan de toestellen
 • mogelijkheid tot vragen stellen aan instructeurs en studenten


 • INSCHRIJVING AFGELOPEN

  IVAO FlightSim Evenement

  Ben je gebeten door het virtueel vliegen?
  Wilde je al altijd eens graag online vliegen in een realistische vliegwereld maar durfde je nooit die eerste stap zetten?
  Wil je fungeren als een commerciële piloot of spreekt een formatievlucht met andere piloten (vrienden, collega-studenten) jou sterk aan?

  EUROAVIA Oostende organiseert in samenwerking met IVAO Belgium een flight event.

  IVAO Belgium is de Belgische afdeling van het internationale virtuele online-vliegnetwerk IVAO. IVAO streeft ernaar om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen! Dit wil zeggen dat virtuele piloten en virtuele luchtverkeersleiders van over de hele wereld elkaar op dit online netwerk ontmoeten. Op elk moment van de dag kan je terecht op IVAO om een vlucht te maken, dit zowel VFR of IFR, met helikopters, commerciële vliegtuigen, cargo's, maar ook met kleine sportvliegtuigjes of business jets! Ook kan je er terecht voor vele events die georganiseerd worden. Hierbij vliegt men meestal in grote groep een bepaalde vlucht en wordt er van start-up tot engines-off ATC voorzien. Voor ‘newbees’ kan dit natuurlijk eerst een lokale vlucht zijn, bijvoorbeeld boven Oostende.

  Dit is dan ook hetgeen we georganiseerd hebben voor 9 maart 2016. De bedoeling is vooral om jullie kennis te laten maken met IVAO, het online vliegen, Air Traffic Control en communicatie zoals in real life. Wil je zien wie er momenteel aan het vliegen is op IVAO ga dan naar webeye.ivao.aero.

  Installatie van IVAO, online aanmelden en vliegen is niet moeilijk en vergt weinig inspanning. Het goed communiceren daarentegen is wel belangrijker en vormt een uitdaging. Daarom zal er in het begin van de avond een klein woordje uitleg worden gegeven hoe je moet communiceren. Daarna kunnen jullie zelf beginnen vliegen, er zullen mensen aanwezig zijn die genoeg kennis hebben van het virtueel vliegen en die, vooral voor de ‘newbees’, zullen helpen.

  Om deel te kunnen nemen aan dit event moet je in bezit zijn van FSX (Steam-version werkt ook), en moet je al virtueel kunnen vliegen. Na de deadline zal iedereen een mail ontvangen, hoe men een account moet aanmaken op IVAO en hoe men het programma ‘IVAP’, die ervoor zorgt dat je online kan vliegen met IVAO, moet worden geïnstalleerd. De avond zelf hebben we geen tijd om dit nog allemaal te doen.

  Korte samenvatting:

  Wat? EUROAVIA/IVAO flight event
  Waar? VLOC (Nieuwpoortsesteenweg 945 c 8400 Oostende)
  Wanneer? Woensdag 9 maart 2016 om 19:00
  Wie? Iedereen is welkom! Voorkennis van IVAO is zeker niet vereist! Basiskennis van het virtueel vliegen is wel vereist (= vliegen met FSX).
  Wat nodig? PC met FSX, IVAP geïnstalleerd, headset met microfoon. Dit zijn de verplichte zaken. Daarnaast kan je natuurlijk je flightstick e.d. meenemen.

  Wees WELKOM! Breng gerust jullie collega's mee! IVAO en EUROAVIA verwachten jullie om er samen met ons een spetterend event van te maken!

  INSCHRIJVING AFGELOPEN

  Bowlingavond 2015

  Alle leden zijn welkom op onze bowlingavond om het nieuwe academie jaar goed in te zetten.
  Het 1ste spelletje wordt voor leden door EUROAVIA Oostende betaald en nadien ben je vrij om nog verder te spelen op eigen rekening. De bowlingavond is een uitgelezen kans om met ons kennis te maken in een gezellige en vriendschappelijke sfeer.

  De bowlingavond gaat door op maandag 16 november 2015 om 20u00 in Airport Bowling, je kan eventueel pendelen met een van de bestuursleden, taxi spelen of sportief zijn en met de fiets komen.

  Om je in te schrijven voor de bowlingavond, kan je het formulier hier invullen. We houden je dan verder op de hoogte.

  Ben je nog niet ingeschreven als lid? Je kan jezelf inschrijven via de website.
  Kom dus zeker af!

  International Paris Air Show Le Bourget

  Beste EUROAVIAns,

  Op zaterdag 20 juni organiseert EUROAVIA Oostende een daguitstap naar de twee jaarlijkse internationale airshow Le Bourget!

  Le Bourget is de oudste airshow van de wereld en trekt elke twee jaar ongeveer 400,000 bezoekers naar Parijs. Ongeveer 150 vliegtuigen nemen deel aan de flying display en alle grote luchtvaartbedrijven zullen ter plaatse zijn.

  De kostprijs van deze activiteit is 15 euro en voor dit bedrag krijgt u een ticket tot de airshow, vervoer via bus van en naar Parijs en een ontbijt op de bus.

  Indien je deel wilt nemen aan deze activiteit kan je je hier inschrijven. Plaatsen zijn beperkt dus snel inschrijven is de boodschap!

  paris_air_show_paris

  B737 simulatorsessie

  Beste EUROAVIA'ns

  EUROAVIA biedt haar leden de unieke mogelijkheid om de controle te nemen over een B737 in een 2 uur durende simulatorsessie. Kostprijs voor deze unieke ervaring is €42,35 incl BTW.
  De nog beschikbare sessies zijn op 28/03, 4/04 en 18/04.
  Wenst u zich in te schrijven of had u graag nog wat informatie verkregen over de activiteit, aarzel dan niet om ons te contacteren via bestuur@euroavia-oostende.euBoeing737_flightsimulator_102

  Flying Doctors: Behind the Scenes!

  Anthony Caere, de piloot van het succesvolle televisieprogramma 'Flying Doctors', vertelt ons meer over de avonturen die hij samen met de drie dokters beleefd heeft tijdens zijn fantastische trip met als eindbestemming: het Virunga National Park in Congo. Wie de reeks volgt weet dat dit zeker en vast de moeite waard zal zijn!

  (9 december, 20:00 @VIVES Oostende: aula)

  1529716_836744656347338_176122304379510267_o

  Kerstdrink EUROAVIA Oostende voor VIVES for life

  Ook dit jaar hebben EUROAVIA Oostende en VIVES for life de koppen bij elkaar gestoken om een kerstdrink te organiseren voor het goede doel. Iedereen is welkom voor een hamburger, pannenkoek, jenever of chocomelk bij de warmte van een vuurtje. We beginnen er 's morgens 9 december om 10h00 al aan en het is voor het goede doel. Allemaal afkomen dus!
  10846476_836737116348092_279607334897665359_n

  Oostendse studenten