EUROAVIA Oostende is een lokale subgroep van EUROAVIA International: een studentenvereniging die lucht- en ruimtevaart studenten over heel Europa bij elkaar brengt. De vereniging bestaat uit meer dan 3000 leden uit wel 18 landen en 42 universiteiten.

Wij zetten onze leden in contact met de werkwereld en verruimen hun blik in de luchtvaartsector aan de hand van bedrijfsbezoeken, educatieve uitstappen en workshops. Onze leden zijn tevens altijd up to date van open vacatures bij onze partners.

Natuurlijk draait het ook om sociale contacten leggen en een boeiend studentenleven opbouwen, hierbij ben je dan altijd welkom op onze baravonden en gezellige uitstappen naar airshows en spottersplaatsen.

Ook op internationaal vlak hebben onze leden veel opportuniteiten: door je aan te sluiten aan een Working Group bouw je werkervaring op met het uitvoeren van projecten, ontwikkelen van specifieke vaardigheden en het ervaren van de teamdynamiek zoals in een echte werkomgeving. Ook kan je op reis naar evenementen georganiseerd door andere lokale groepen, zo zijn buitenlandse studenten ook tegen te komen op onze uitstappen!

EUROAVIA Oostende is de stepping stone voor luchtvaarttechnologie studenten naar hun ideale toekomst. Build the wings of your future!

“Aviation is proof that given, the will, we have the capacity to achieve the impossible.”

Eddie Rickenbacker

EUROAVIA Oostende vzw

Internationale Events

Fly-in's: Dit is een week door een lokale groep georganiseerd in het buitenland, aangevuld met bedrijfsbezoeken, culturele evenementen, workshops,...

Symposia: Deze worden georganiseerd door een lokale groep, in samenwerking met een universiteit of een andere vereniging. Dit is steeds technisch georiënteerd en heeft als doel studenten te laten samenwerken in teamverband rond een onderwerp en via lezingen en bezoeken kennis te verwerven.

Design Workshop: Dit houdt in dat je in een Europees team werkt aan een concreet lucht- of ruimtevaartproject.

Formation Workshop: Dit is het grote internationale trainingsevenement van EUROAVIA. In de Formation Workshop wordt de kennis van de vorige generatie studenten overgedragen om zo de kwaliteit van de EUROAVIA groepen op peil te houden. Meer bepaald gaat het over het organiseren van internationale activiteiten, leden werven, leiderschap, mensen motiveren, fondsenwerving, communicatie,...

AMEAC en EMEAC: De jaarlijkse vergadering en de verkiezingsmeeting voor de nieuwe International Board.

Airshow presences: Deze zorgen ervoor dat EUROAVIA een stand heeft op belangrijke Europese airshows.