Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 22/10/2019
Hele dag

Locatie
Kleine Brogel

Description


Ga op 22 oktober mee op bezoek naar de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Samen kunnen we genieten van een rondleiding door het bedrijf en kunnen we kennis maken met de praktijk. 

De inschrijvingen voor de chauffeurs starten op 7 oktober om 20h.

Andere leden kunnen zich inschrijven vanaf 8 oktober om 20h. 

Over Kleine-Brogel

De basis huisvest nu de 10e Tactische Wing opererend met de F-16AM/BM. Overeenkomstig de nieuwe tactische concepten kan deze wing onder alle omstandigheden wereldwijd zowel in conventionele als nucleaire conflicten worden ingezet.

Door zijn veelzijdigheid heeft 10 W Tac zich volledig kunnen aanpassen aan verschillende opdrachten in de nieuwe veiligheidsomgeving. Naast de klassieke opdrachten i.h.k.v. de NATO kan 10 W Tac ook ingezet worden voor crisisbeheersing, zoals getoond tijdens operaties boven Bosnië, Kosovo, Libië en Afghanistan.

Detachementen van de 10 W Tac nemen deel aan nationale operaties en uitzending onder de vlag van de Europese Unie of de Verenigde Naties. Ook in vredestijd verzekert 10 W Tac bescherming van het luchtruim door op 24/7 basis startklare F-16’s te leveren op “Quick Reaction Alert”, dit verlopend in beurtrol met de 2 W Tac (Florennes).

10 W Tac is als volgt georganiseerd:

  • Vlieg Groep
  • Maintenance Groep
  • Verdedigings- en Steun Groep

Ondersteuning:

  • Medisch detachement
  • Territoriale onderhoudsploeg (4RCI)
  • 701 USAF Munitions Support Squadron.

Op de basis wordt elk jaar een spottersdag georganiseerd waarbij vliegtuigfanaten toestellen uit binnen- en buitenland kunnen gadeslaan.

In 2010 werd op de basis het Kleine-Brogel Air museum geopend.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement omdat de reserveringen zijn afgelopen of deze nog moeten beginnen, omdat u nog geen volwaardig lid bent of omdat u nog niet bent ingelogd.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder