Wat is IVAO? 

The International Virtual Aviation Organisation, kortweg IVAO, is een internationaal, virtueel en online vliegplatform. Piloten en luchtverkeersleiders bundelen hun kennis en ervaring om de realiteit zo sterk mogelijk te benaderen.

De piloot connecteert met het netwerk, vult zijn vluchtplan in en neemt contact op met de dienstdoende luchtverkeersleider. Deze persoon staat in voor het begeleiden, opvolgen en geven van clearances en restricties aan piloten. Door de interactie van piloot en verkeersleider wordt het vluchtplan nauwkeurig gevolgd en kan de piloot in stijl en met de hoogste graad van realisme zijn geplande vlucht uitvoeren!

De grote doelstelling van IVAO is dan ook om de realiteit van de echte vliegwereld zo dicht mogelijk te benaderen. Eens geproefd zal je gebeten zijn door het professionalisme en het plezier en amusement van het online vliegen!

10799459_10205561211334696_1922703749_n

Wat houdt het event in?

De bedoeling is om virtuele piloten gemakkelijker en op een toffe, relaxte manier kennis te laten maken met het online vliegen op IVAO. Vele virtuele piloten twijfelen om die belangrijke eerste stap te maken en dit event maakt deze stap veel eenvoudiger en aangenamer! Ook mensen met IVAO-ervaring zijn natuurlijk van harte welkom om ons te vergezellen op deze toffe vliegavond!

Na een verwelkoming en korte intro-briefing installeren we alle nodige software en scenery. Hierna volgt een pre-flight briefing voor de nieuwelingen onder ons om hen alle belangrijke informatie mee te geven. Met bijstand van luchtverkeersleiders van de Belgische en Nederlandse divisie van IVAO vliegen we dan uiteindelijk de vele voorgestelde vluchten tussen Belgische en Nederlandse luchthavens! Plezier verzekerd 😉

Verloop van de avond: woensdag 19 november @ conferentiezaal, Oostende

16-17u            Verwelkoming en korte intro-briefing

17-18u            Briefing en pc-opstelling van de piloten

18-±23u          Online Flying in Progress!

Wat heb je nodig?

  • PC/Laptop met FSX/X-Plane en netwerkkaart (internetverbinding)
  • HEADSET (Zowel audio out als audio in (microfoon))
  • Joystick, Pedals, Extra monitor,…

Indien je wenst deel te nemen aan dit evenement gelieve je dan hier in te schrijven.

Categorieën: evenement

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder