Ben je gebeten door het virtueel vliegen?
Wilde je al altijd eens graag online vliegen in een realistische vliegwereld maar durfde je nooit die eerste stap zetten?
Wil je fungeren als een commerciële piloot of spreekt een formatievlucht met andere piloten (vrienden, collega-studenten) jou sterk aan?

EUROAVIA Oostende organiseert in samenwerking met IVAO Belgium een flight event.

IVAO Belgium is de Belgische afdeling van het internationale virtuele online-vliegnetwerk IVAO. IVAO streeft ernaar om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen! Dit wil zeggen dat virtuele piloten en virtuele luchtverkeersleiders van over de hele wereld elkaar op dit online netwerk ontmoeten. Op elk moment van de dag kan je terecht op IVAO om een vlucht te maken, dit zowel VFR of IFR, met helikopters, commerciële vliegtuigen, cargo's, maar ook met kleine sportvliegtuigjes of business jets! Ook kan je er terecht voor vele events die georganiseerd worden. Hierbij vliegt men meestal in grote groep een bepaalde vlucht en wordt er van start-up tot engines-off ATC voorzien. Voor ‘newbees’ kan dit natuurlijk eerst een lokale vlucht zijn, bijvoorbeeld boven Oostende.

Dit is dan ook hetgeen we georganiseerd hebben voor 9 maart 2016. De bedoeling is vooral om jullie kennis te laten maken met IVAO, het online vliegen, Air Traffic Control en communicatie zoals in real life. Wil je zien wie er momenteel aan het vliegen is op IVAO ga dan naar webeye.ivao.aero.

Installatie van IVAO, online aanmelden en vliegen is niet moeilijk en vergt weinig inspanning. Het goed communiceren daarentegen is wel belangrijker en vormt een uitdaging. Daarom zal er in het begin van de avond een klein woordje uitleg worden gegeven hoe je moet communiceren. Daarna kunnen jullie zelf beginnen vliegen, er zullen mensen aanwezig zijn die genoeg kennis hebben van het virtueel vliegen en die, vooral voor de ‘newbees’, zullen helpen.

Om deel te kunnen nemen aan dit event moet je in bezit zijn van FSX (Steam-version werkt ook), en moet je al virtueel kunnen vliegen. Na de deadline zal iedereen een mail ontvangen, hoe men een account moet aanmaken op IVAO en hoe men het programma ‘IVAP’, die ervoor zorgt dat je online kan vliegen met IVAO, moet worden geïnstalleerd. De avond zelf hebben we geen tijd om dit nog allemaal te doen.

Korte samenvatting:

Wat? EUROAVIA/IVAO flight event
Waar? VLOC (Nieuwpoortsesteenweg 945 c 8400 Oostende)
Wanneer? Woensdag 9 maart 2016 om 19:00
Wie? Iedereen is welkom! Voorkennis van IVAO is zeker niet vereist! Basiskennis van het virtueel vliegen is wel vereist (= vliegen met FSX).
Wat nodig? PC met FSX, IVAP geïnstalleerd, headset met microfoon. Dit zijn de verplichte zaken. Daarnaast kan je natuurlijk je flightstick e.d. meenemen.

Wees WELKOM! Breng gerust jullie collega's mee! IVAO en EUROAVIA verwachten jullie om er samen met ons een spetterend event van te maken!

INSCHRIJVING AFGELOPEN

Categorieën: evenement

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder